/ -UNSPLASH, ILUSTRACIJA
28/03/2023 u 23:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Više od 100.000 državnih službenika u Velikoj Britaniji će u štrajk

Kako je naveo Sindikat javnih i komercijalnih službi (PCS) njegovi članovi glasali da se preduzmu mjere za povećanje pritiska na vladu i da "ne odustaju ni pod koju cijenu"

Generalni štrajk juče su održali poslanici u njemačkom saobraćaju, a isto su učinili i njihove kolege iz Velike Britanje. Demonstranti u Francuskoj su na ulicama već nekoliko dana zbog sporne penzione reforme, prenosi Avaz.ba.

Više od 100.000 državljana Velike Britanije i javnih službenika pridružiće se još jednom sveopštem štrajku zakazanom 28. aprila.Uposlenici će zahtjevati veće plate i penzije.

Kako je naveo Sindikat javnih i komercijalnih službi (PCS) njegovi članovi glasali da se preduzmu mjere za povećanje pritiska na vladu i da "ne odustaju ni pod koju cijenu".

- Ministri treba da riješe spor tako što će staviti novac na sto. Znamo da su štrajkovi već izazvali ozbiljne poremećaje u Evropi i kod nas. Nove obustave rada i još jedan nacionalni dan akcije će jačati pritisak na vladu koja odbija da sluša - izjavio je generalni sekretar PCS Mark Servotka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 10:56