migranti, granica / - SHUTTERSTOCK
15/11/2022 u 12:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Više od 240.000 avganistanskih izbjeglica deportovano iz Irana i Turske

Iako je turska policija optužena da pokušava gurnuti avganistance nazad prema iranskoj granici, većina njihovih deportacija odvija se komercijalnim i čarter letovima privatnih i državnih avganistanskih vazdušnih prevoznika

Više od 240.000 avganistanskih izbjeglica deportovano je iz Irana i Turske od početka godine, prema turskim i avganistanskim dužnosnicima.

Vlasti avganistanske jugozapadne pokrajine Nimroz, koja graniči s Iranom i Pakistanom, rekle su lokalnim medijima da je Teheran deportovao gotovo 190.000 avganistanaca samo u posljednjih šest mjeseci.

Avganistanci deportovani iz Irana šalju se auto-putem nazad ili u Nimroz, uglavnom pustinjsku pokrajinu koja je postala jedno od najistaknutijih krijumčarskih centara u zemlji, ili u Herat, trgovački i kulturni centar.

Iako je turska policija optužena da pokušava gurnuti avganistance nazad prema iranskoj granici, većina njihovih deportacija odvija se komercijalnim i čarter letovima privatnih i državnih avganistanskih vazdušnih prevoznika, prenosi "Middle East Eye".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 10:42