Зоран Милановић / - Фото: NACIONAL/M.K
26/04/2022 u 20:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Високи званичници бијесни због Милановићеве изјаве: Фински министар звао Радмана

Милановић је, подсјетимо, новинарима данас рекао да се о уласку Финске и Шведске у НАТО може разговарати, али да сматра то "врло опасном авантуром"

Хрватски предсједник Зоран Милановић је, по свему судећи, изазвао још један дипломатски скандал. Подсјетимо, Милановић је данас сугерисао да би Хрватска требало да блокира улазак Финске и Шведске у НАТО док се не ријеши питање изборног закона у БиХ.

Високи званичници Финске и Шведске бијесни су због те изјаве.

Данас је тако фински министар вањских послова Пека Хависто назвао свог хрватског колегу Гордана Грлића Радмана те изразио своју забринутост, а исто је за сјутра најавила и шведска министрица вањских послова Ан Линде, незванично сазнаје Индекс.хр.

Милановић је, подсјетимо, новинарима данас рекао да се о уласку Финске и Шведске у НАТО може разговарати, али да сматра то "врло опасном авантуром". Он је рекао да формално о уласку тих земаља у НАТО не може одлучити сам, али да сматра то "врло опасним шарлатанством".

- Што се мене тиче, нека уђу у НАТО, нека пикају бијесног медвједа пенкалом у око. Али док се не ријеши питање изборног закона у БиХ, док Американци, Енглези, Нијемци, ако могу и хоће, не натјерају Сарајлије и Бакира Изетбеговића да промијене изборни закон у идућих пола године и не дају Хрватима темељна права, сабор не смије ратификовати ничији приступ у НАТО - рекао је хрватски предсједник.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:02