Виталиј Кличко / - Фото: Принтскрин
27/05/2022 u 18:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Виталиj Кличко: Шире моjу лажну изjаву о Србиjи, тражите аудио или видео доказ

И прије него што пренесу такву врсту информациjе и било шта цитираjу, новинари би требало да затраже аудио или видео доказ такве ексклузиве - поручио jе Кличко на своjоj званичноj Феjсбук страници

Градоначелник Киjева Виталиj Кличко демантовао jе да jе изjавио да ће Украjинци бити ослобођени од Русиjе "као што су Албанци ослобођени од Србиjе".

- Приjатељи, поjедини страни интернет медиjи, укључуjући руске, почели су да шире моj наводни ‘цитат’ у вези са Србиjом и Албаниjом. Jа то нисам рекао. И прије него што пренесу такву врсту информациjе и било шта цитираjу, новинари би требало да затраже аудио или видео доказ такве ексклузиве - поручио jе Кличко на своjоj званичноj Феjсбук страници.

ПР менаџерка Виталиjа Кличка Катjа Зиновjева претходно jе за Н1 кратко навела да ће се ускоро огласити о, како jе написала – под знацима навода – „изjави“ Кличка коjу jе обjавио шваjцарски портал.

Шваjцарски портал на албанском jезику „Ле Цантон27цх“ претходно jе обjавио како jе Кличко у разговору са њиховим новинаром, током Светског еконоског форума у Давосу, наводно изразио задовољство што jе први пут срео jедног албанског новинара, наводећи да jе то добра прилика да пренесе поруку њему и албанском народу.

- Чули смо и читали да сте и ви Албанци, као и ми Украjинци, људи мира, слободољубиви, али и борци. Данас се боримо против руског режима коjи покушава да окупира Украjину, као ви коjи сте некада били окупирани од Србиjе - пренио jе таj портал наводну изjаву градоначелника Киjева.

Иако jе уз текст обjављена фотографиjа новинара портала коjи се рукуjе са Кличком испред jедне од зграда у Давосу, снимак спорне изjаве ниjе обjављен.

Наводна изjава jе изазвала оштре реакциjе у Србиjи, а поводом ње се огласила и Амбасада Украjине у Београду наводећи да Кличко нема никакве везе, нити овлашћења да износи став Украjине коjи се тиче спољне политике.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 05:31