Зоран Заев / - дд
02/11/2021 u 21:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Влада Сjеверне Македониjе: Заев не намjерава да одуговлачи са оставком

Како су навели, разлог за одлагање jе да не би била пропуштена могућност за почетак преговора са Европском униjом у децембру, коjу jе премиjер наговиjестио на састанку са коалиционим партнерима

Премиjер Сjеверне Македониjе Зоран Заев нема намjеру да одуговлачи са оставком до децембра, рекли су у његовом кабинету.

Како jе прениjела државна агенциjа МИА, у кабинету премиjера Сjеверне Македониjе су да нису тачне информациjе да jе план Заева да одуговлачи са оставком до децембра.

- Ниjе тачно да jе план премиjера да одуговлачи са оставком до децембра. Оставка jе jасан чин преузимања одговорности - речено jе у кабинету Заева.

Истиче се да су у току консултациjе „у оквиру коjих органи партиjе и коалициони партнери, са потпуном подршком премиjеру Заеву, раде на рjешењима и одлукама коjима ће се парламетарна већина одржати стабилном како би се обезбиjедила влада коjа одржава реформски и прогресивни курс земље“.

Заев jе у недjелjу увече рекао да подноси оставку на мjесто премиjера и лидера владаjућег СДСМ због пораза те странке на локалним изборима, али jе до сада ниjе доставио парламенту и страначким органима.

Поjедини македонски медиjи обjавили су раниjе данас да премиjер Сjеверне Македониjе Зоран Заев оставку наjвjероватниjе формализовати краjем ове или почетком наредне године.

Како су навели, разлог за одлагање jе да не би била пропуштена могућност за почетак преговора са Европском униjом у децембру, коjу jе премиjер наговиjестио на састанку са коалиционим партнерима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 05:42