Вјачеслав Володин / - РИА Новости, Твитер
19/03/2022 u 07:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Володин позвао САД и НАТО да обуставе војну помоћ Украјини

Сједињене Државе и земље НАТО-а морају да престану да испоручују оружје и да шаљу плаћенике у Украјину“, написао је предсједник Државне думе Руске Федерацијена свом Телеграм каналу

Предсједник Државне думе Руске Федерације Вјачеслав Володин рекао је да САД и земље НАТО-а треба да престану да испоручују оружје и да шаљу плаћенике у Украјину.

„Сједињене Државе и земље НАТО-а морају да престану да испоручују оружје и да шаљу плаћенике у Украјину“, написао је Володин на свом Телеграм каналу.

Такође је примијетио да украјински националисти свакодневно „користе цивилно становништво као живи штит“, кријући се иза жена и дјеце. Према Володиновим ријечима, оружјем и муницијом их снабдијевају земље НАТО-а, плаћеници који „појачавају редове националистичких батаљона регрутују се на територији земаља Сјеверноатлантске алијансе уз сагласност њиховог руководства“.

Предсједник Државне думе је додао да када Бајден и његове колеге из НАТО позивају на мир, „морају прије свега да почну од себе“. Према Володиновим ријечима, они су криви што се рјешавање ситуације у Украјини, њена демилитаризација и денацификација одлажу. Володин је такође изразио мишљење да не желе да Украјина постане независна, ванблоковска земља.

„Све што се данас дешава у Украјини: смрт цивила, проток избеглица је директна одговорност Вашингтона и Брисела“, додао је предсједник Државне думе.

„Западне земље, заједно са Сједињеним Америчким Државама , ако желе мир, било би исправно да средства усмјере не за војно снабдијевање, већ за пружање хуманитарне помоћи становништву“, рекао је Володин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 07:04