/ FOTO YOUTUBE ILUSTRACIJA
11/08/2022 u 15:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vrijednost zlata pala nakon slabljenja inflacije u SAD-u

Zlato je prvo skočilo u srijedu nakon što je objavljeno da je američki indeks potrošačkih cijena usporio više nego što se očekivalo u julu, sugerišući da bi Fed mogao biti manje agresivan s podizanjem kamatnih stop

 Cijene zlata pale su u današnjem azijskom trgovanju, dok ulagači procjenjuju kakav bi uticaj hlađenje američke inflacije moglo imati na buduće odluke o monetarnoj politici američke centralne banke, Federalnih rezervi (Fed).

Zlato je prvo skočilo u srijedu nakon što je objavljeno da je američki indeks potrošačkih cijena usporio više nego što se očekivalo u julu, sugerišući da bi Fed mogao biti manje agresivan s podizanjem kamatnih stopa, prenosi SEEbiz.

U srjiedu je cijena tog plemenitog metala najprije porasla čak 0,8 odsto, na 1807,93 USD, najviši nivo od 5. jula, nakon čega je krenula u preokret i trgovanje završila u padu od 0,1 odsto.

Zlato je danas nastavilo silazni trend na Singapurskoj berzi, gdje je spot cijena pala 0,3 odsto na 1786,26 USD za uncu rano poslijepodne po lokalnom vremenu, javlja Bloomberg.

Cijene srebra i paladijuma takođe su oslabile, dok je platina ojačala.

Neki trgovci smanjili su svoje procjene za povećanje ključne kamatne stope Feda i sada vide povećanje stope od pola postotnog boda kao najvjerovatniji ishod sastanka centralne banke SAD-a narednog mjeseca, nakon što su prethodno očekivali još tri četvrtine postotka point hike.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:04