Photo by Claudio Schwarz on Unsplash / - PHOTO BY CLAUDIO SCHWARZ ON UNSPLASH
17/11/2023 u 09:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuhan: Na današnji dan, prije četiri godine, otkriven prvi slučaj zaraze koronavirusom

Podaci do kojih je došao Post kažu da bi 55-godišnjak iz provincije Hubej mogao da bude prva osoba koja se zarazila koronavirusom

U Vuhanu je na današnji dan 2019. godine otkriven prvi slučaj zaraze koronavirusom, prenosi N1.rs.

Prema medijskim izvještajima o neobjavljenim podacima kineske vlade, prvi slučaj nekoga ko je zaražen koronavirusom otkriven je 17. novembra 2019.

U izvještaju, objavljenom u South China Morning Post, navodi se da su kineske vlasti identifikovale najraniji sluča koronavirusa i to 17. novembra 2019., nedeljama prije nego što su vlasti objavile prisustvo novog virusa.

Kineska vlada je bila oštro kritikovana zbog pokušaja da se prikrije epidemija u prvim nedeljama, uključujući obračune sa ljekarima koji su pokušavali da upozore kolege na novi virus sličan Sarsu koji se pojavio u gradu Vuhanu u provinciji Hubej.

Podaci do kojih je došao Post kažu da bi 55-godišnjak iz provincije Hubej mogao da bude prva osoba koja se zarazila koronavirusom.

Otprilike mjesec dana nakon tog datuma svaki dan je prijavljivan jedan do pet novih slučajeva, navodi se u izvještaju, a do 20. decembra iste godine bilo je potvrđeno 60 slučajeva, prenosi The Guardian.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:25