Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
12/09/2023 u 19:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za ubicom iz Amerike tragaju dvije nedelje: Pobjegao iz zatvora na nesvakidašnji način

Kavalkanteovo bjekstvo iz zatvora uslijedilo je nedjelju dana nakon što je osuđen na doživotnu kaznu jer je izbo svoju djevojku na smrt pred njenom djecom 2021

Američka policija koja na području sjeverozapadno od Filadelfije traga za odbjeglim ubicom Danelom Kavalkanteom upozorila je da je on naoružan i da je uspio da izađe iz zone u kojoj je policija originalno tragala za njim.

Ovaj 34-godišnji brazilski državljanin preskočio je zid zatvora okruga Čester u Pensilvaniji 31. avgusta i skoro dvije nedelje izbjegavao je masovnu potjeru stotina policajaca sa helikopterima, dronom i psima tragačima, jalja Glas Amerike.

Kavalkanteovo bjekstvo iz zatvora uslijedilo je nedjelju dana nakon što je osuđen na doživotnu kaznu jer je izbo svoju djevojku na smrt pred njenom djecom 2021.

Prema navodima policije, njega takođe traže zbog ubistva u Brazilu.

Policija Pensilvanije saopštila je u utorak da juri bjegunca u naselju Saut Koventri Taunšip, u okrugu Čester, 50 kilometara sjeverozapadno od Filadelfije.

Najmanje jedan školski distrikt je objavio da će na dan zatvoriti sve škole i kancelarije. Policija je zatvorila ceste, a video snimci pokazuju blokade puteva sa velikim brojem pripadnika policije koji pretražuju vozila.

"Kavalkante je naoružan. Od stanovnika u toj oblasti se traži da nastave da zaključavaju sva spoljna vrata i prozore, obezbijede vozila i ostanu u zatvorenom prostoru", navela je državna policija u objavi na Fejsbuku.

Policija je takođe povećala nagradu za informacije o tome gde se Kavalkante nalazi, sa 20.000 dolara na 25.000 dolara.

Oni su zamolili stanovnike da provjere sopstvene nadzorne kamere i da se obrate policiji ako vide nešto sumnjivo, dok su ih upozorili da ne prilaze Kavalkanteu.

Saut Koventri je devet milja sjeverozapadno od grada Feniksvila, gdje je Kavalkante primećen tokom vikenda.

Policija je u nedjelju saopštila da je Kavalkante promijenio izgled, obrijavši tamnu bradu i brkove koji se vide na njegovoj fotografiji sa poternice.

Vlasti su objavile četiri Kavalkanteove slike, a sve su očigledno snimljene kamerom na vratima dok je stajao ili sjedio na kućnom tremu.

Policija je u nedjelju saopštila da je bjegunac vozio bijeli kombi Ford Tranzit iz 2020, koji je navodno ukraden iz mljekare u Zapadnom Česteru. Ali on ga je ostavio, pretpostavlja se, zbog nedostatka goriva.

Do sada Kavalkante primjećen više puta, u nekoliko navrata i bez majice.

Zatvorski zvaničnici su prošle nedjelje objavili video koji pokazuje kako je Kavalkante uspio da pobjegne.

Na njemu se vidi osuđenik, koji tada nosi bijelu majicu i farmerke, kako se penje uz dva paralelna zida, a zatim na krov prije nego što je preskočio bodljikavu žicu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. decembar 2023 09:28