Марија Захарова / - (Фото EPA-EFE/YURI KOCHETKOV)
20/10/2023 u 08:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaharova: Bajdenov komentar u kojem je podršku Ukrajini i Izraelu nazvao "investicijom" odaje američki cinizam

Nekada su to zvali ‘borbom za slobodu i demokratiju‘. Sada se ispostavilo da su to samo kalkulacije. Tako je oduvek bilo, samo su zavaravali svijet koristeći vrijednosti za koje se Vašington zapravo nikada nije zalagao, kazala je Zaharova

Komentar američkog predsednika Džoa Bajdena u kojem je podršku Ukrajini i Izraelu nazvao "investicijom" pokazuje da Vašington ima koristi od proksi ratova, a ne od borbi za ideje, rekla je u portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Bajden je u četvrtak rekao da je pomoć dvojici saveznika SAD "pametna investicija koja će isplatiti dividende za američku bezbjednost generacijama", dok je nastojao da prikupi podršku za nove pakete pomoći.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da Bajdenovi komentari odaju ciničan pristup.

"Nekada su to zvali ‘borbom za slobodu i demokratiju‘. Sada se ispostavilo da su to samo kalkulacije. Tako je oduvek bilo, samo su zavaravali svijet koristeći vrijednosti za koje se Vašington zapravo nikada nije zalagao. Ništa lično, samo posao", rekla je ona.

- Ratovi su tradicionalno bili ‘pametne investicije‘ za Sjedinjene Države jer se nisu odvijali na američkom tlu i ne mare za troškove koje snose drugi - rekla je Zaharova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 01:16