Захарова / ФОТО: SPUTNIK/Алексей Майшев
06/06/2022 u 10:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Захарова о посјети Лаврова Србији: Запад мисли да је центар свијета, велики су егоисти

Немате морално право да некога учите нечему, поручила је Захарова

Земље које окружују Србију затвориле су небо за авион министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова, затворивши тако још један канал комуникације, изјавила је портпаролка Министарства Марија Захарова, истичући да Москва није та која прави нову "гвоздену завјесу", већ да је Европа та која ограђује Русију.

Отказана посјета Сергеја Лаврова Београду

Захарова је за италијански телевизијски канал „Ла7“ рекла да су земље које окружују Србију затвориле канал везе, не допустивши прелет авиону Лаврова, који се спремао за посјету Србији.

Црна Гора забранила прелет авиона Лаврову уочи посјете Србији

-Руска делегација је требало да стигне у Београд ради разговора. Земље-чланице Европске уније и НАТО затвориле су ваздушни простор, затвориле су још један канал за комуникацију. Русија не намјерава да диже „гвоздену завјесу“, али то чини Европска унија. Гвоздене завјесе неће бити, у крајњој мјери, с наше стране, не морате се бринути. ЕУ је та која завјесом ограђује Русију. Ваше грешке су у томе што сте превише егоистични, што мислите да сте у центру свијета, да поред вас на свијету нема других народа. Немате морално право да некога учите нечему- рекла је Захарова.

Подсјетимо, предсједник Србије Александар Вучић састаће се данас у 10 часова са амбасадором Русије у Београду Александром Боцан-Харченком, а најављено је и да ће у 19:30 гостовати на РТС- у и говорити о овом случају.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:04