/ - РТС
08/10/2021 u 08:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Захарова: Одговорићемо НАТО-у због одлуке о протјеривању сарадника руске Мисиjе

Неспремност НАТО и њених представника за сарадњу jе очигледна дефинитивно и неопозиво. Ми ћемо се тиме водити приликом припреме реципрочних мјера коjе ће услиједити, саопштила jе Захарова

Оптужбе НАТО о "злонамјерним акциjама" руских дипломата су неосноване и лицјемерне и Москва ће на њих одговорити, изjавила Мариjа Захарова.

Портпаролка Министартства спољних послова Русиjе jе рекла и да ће Москва одговорити на одлуку НАТО о протјеривању сарадника руске Мисиjе при НАТО-у и да се ради на реципрочним мјерама, пренио jе Спутњик.

Претходно су у Алиjанси потврдили да су одузели акредитациjе осморици сарадника руске Мисиjе при НАТО и да jе Мисиjа са 20 смањена на 10 представника.

"Неспремност НАТО и њених представника за сарадњу jе очигледна дефинитивно и неопозиво. Ми ћемо се тиме водити приликом припреме реципрочних мјера коjе ће услиједити", саопштила jе Захарова.

Она jе навела и да ова одлука НАТО представља ружан испад, ако се узму у обзир све њихове тезе о неопходности диjалога, о потреби да се обнови засједање Савјета Русиjа-НАТО и много других ствари.

Портпаролка Министарства спољних послова Русиjе jе додала да одлука ниjе неочекивана, али jе изненадила своjом безобзирношћу.

"Русиjу су званично о томе обавијестили 6. октобра. Оваj корак НАТО нас jе зачудио, али ниjе био неочекиван. Изненадио jе своjом безобзирношћу, jер ниjе било никаквих званичних обjашњења. Зашто ниjе био изненађење? Зато што се броj наших представника у Мисиjи смањивао и 2015. године и 2018. године. Ријеч jе о континуираним поступцима НАТО'', нагласила jе Захарова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:01