Марија Захарова  / Фото: Спутњик
28/04/2022 u 12:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Захарова пријети Западу: Не искушавајте наше стрпљење

Таква агресија против Русије не може проћи без одговора, казала је Захарова

Марија Захарова, портпаролка руског Министарства вањских послова, оштро је упозорила западне земље, а нарочито Уједињено Краљевство, због подршке коју су дале Украјини за нападе на територију Русије.

Рекла је да Запад "користи" украјинског предсједника Володимира Зеленског те поручила Западу да "престане искушавати стрпљење Русије". Уз то је запријетила руским ударима на западне службенике који посјећују Украјину.

- Таква агресија против Русије не може проћи без одговора. Желимо да Кијев и главни градови западних земаља озбиљно схвате изјаву руског Министарства обране да ће даљње провокације, којима се позива Украјину на ударе усмјерене на територију Русије, наићи на жесток одговор - рекла је Захарова.

- Западни службеници који посјећују украјинска средишта за доношење одлука неће нужно бити проблем за руске мјере одговора. Савјетујемо да не искушавате наше стрпљење - рекла је Захарова.

Цитирала је британског министра оружаних снага Јамеса Хеаппеyа, казавши како његове ријечи сугеришу да је "савршено легитимно" да Украјина напада руске логистичке мете на територији Русије па додала како су те ријечи у Кијеву схваћене као позив на акцију.

- Другим ријечима, он је практички позивао Кијев да на руској територији користи оружје које су Украјинцима послале чланице НАТО-а - рекла је Захарова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:35