Zaharova / Foto: SPUTNIK/Алексей Майшев
01/10/2022 u 20:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaharova: Smiješne su pridike Zapada da Rusija crta novu mapu Evrope

NATO bombardovanje SR Jugoslavije bilo je podrška preoblikovanju granica Srbije i kockanju SAD sa nezavisnošću Кosova, ocijenila je ona

Ruska portparolka ministarva Marija Zaharova ocijenila je danas da su smešne izjave koje se plasiraju u evropskim zemljama da je Rusija odlučila da "nacrta novu mapu Evrope".

- Pridike o prekrajanju granica koje se šalju s druge strane okeana pođednako su smiješne", izjavila je Zaharova i ukazala da je NATO bombardovanje SR Jugoslavije bilo podrška preoblikovanju granica Srbije i kockanju SAD sa nezavisnošću Кosova, prenosi TAS S.

Ona je ironično kazala da je dirnuta tvrdnjama koje stižu sa zapada o tome kako je Rusija odlučila da crta novu mapu Evrope.

- Smešno je što se ova ideja izgovara u Nemačkoj koja svoje trenutne granice ima zahvaljujući sličnom crtanju novih granica krajem 1980-ih. Nije na Berlinu da govori o bilo kakvom preoblikovanju granica s obzirom na strahote Drugog svjetskog rata koje se pamte i ne smiju biti zaboravljene- napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona je kao smiješne ocijenila i izjave koje stižu iz nekih istočnoevropskih zemalja koje su suverenitet stekle tokom poslednjih decenija isključivo kroz preoblikovanje granica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. decembar 2022 08:20