Marija Zaharova / - SHUTTERSTOCK
25/10/2022 u 21:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaharova uporedila Zelenskog sa Bin Ladenom

Ona je podsjetila da su terorističke napade 11. septembra 2001. izveli militanti Al Kaide*, koji su prethodno bili bliski Sjedinjenim Državama

Volodimir Zelenski je „Bin Laden broj dva“, pošto je vođa terorističke organizacije Al-Kaida* zabranjene u Rusiji „bio i njegov dečko“ za Sjedinjene Države, a potom izvršio teroristički napad, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući navodne informacije o planovima Kijeva da stvori „prljavu bombu“.

Ona je podsjetila da su terorističke napade 11. septembra 2001. izveli militanti Al Kaide*, koji su prethodno bili bliski Sjedinjenim Državama.

- Ko je ovo uradio? Možda su vanzemaljci? Možda su to neki prvobitni neprijatelji Sjedinjenih Država? Ne, oni su postali neprijatelji tek kada su se ove kule ("Blizanci") formirale. A prije toga su bili "njihovi momci", "njihovi prijatelji To su bili ljudi koji su živjeli, radili, ako se to tako može nazvati, od svog novca. Koji su ubijali druge američkim oružjem. Potpuno ista stvar se sada dešava sa Zelenskim. Ne plašim se ove riječi. Nazovite to kako hoćeš - moje lično mišljenje, metafora, šta god hoćeš. Za svjetsku zajednicu Zelenski je samo "Bin Laden" broj dva. Samo u kavkaskom obliku. Vjerovatno je još strašnije, jer se mnogo puta hrani iz kašike veći nego što se to dogodilo Binu Ladenu, rekla je Zaharova u emisiji Big Game na Prvom kanalu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:41