SAD zastava / - UNSPLASH,
31/03/2024 u 21:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zahuktava se američka predsjednička trka: Jedan rival u prednosti

Rezultati američkih izbornih anketa u predsjedničkoj trci pokazuju malu razliku između bivšeg predsjednika Donalda Trampa i trenutnog, Džoa Bajdena, prema posljednjem anketnom prosjeku "RealClearPolitics".

Tramp ima prednost od samo jedan odsto nad Bajdenom, odnosno 46.5 odsto naprema 45.5 odsto koliko je dobio Bajden. Posljednji put su bili tako blizu 12. januara ove godine, piše "Forbes", prenose Nezavisne.

Bajden je popravio rezultat u nedavnim anketama, imao je blago vođstvo u anketi "Quinnipiac" ove sedmice, a mjesečna anketa "Bloomberga/Morning Consult" je pokazala da je Bajden ojačao u šest "swing" država, izjednačio je rezultat u Mičigenu i Pensilvaniji, i ostvari blagu prednosti u Viskonsinu.

Najmanje osam nacionalnih istraživanja sprovedenih u martu pokazuje da Bajden vodi Trampa, uključujući anketu "Mainstreet Research/Florida Atlantic University" i istraživanje "Reuters/Ipsos". Ipak, Tramp vodi u većini anketa provedenih ovog mjeseca.

Trampova potparolka Karolin Levit kazala je u izjavi za "USA Today" da postoji više od 100 anketa koje pokazuju da Tramp pobjeđuje Bajdena.

- Uključujući nedavne ankete koje ga vode u svim ključnim državama na bojnom polju i dvostruko pobjeđuju nezavisne cifre", rekla je ona - prenosi "Klix".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 01:00