Марк Закенберг / - ФОТО: инстаграм
08/12/2021 u 10:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Закерберг и његова жена ће инвестирати 3,4 милијарди долара за развој науке

Институт, који ће добити ова средства током наредних 15 година ће носити име Карен Кемпнер Закерберг, по Закерберговој мајци

Компанија која води филантропске послове генералног директора Фејсбука Марка Закерберга и његове супруге Присиле Чан, ће инвестирати око 3,4 милијарде долара за унапредјење људског здравља током наредних 10 до 15 година, рекао је портпарол те организације.

Иницијатива Чан Закерберг (ЦЗИ) објавила је синоћ податке о плановима за подршку у тој области чији је циљ ; да се посматра, мери и анализира биолошки процес кроз људско тело.

Портпарол ЦЗИ, Джеф Макгрегор рекао је да ће бити дато 500 милиона долара за формирање института на Универзитету Харвард који је усмерен на вештачку интелигенцију. Институт, који ће добити ова средства током наредних 15 година ће носити име Карен Кемпнер Закерберг, по Закерберговој мајци.

Портпарол је рекао да ће измедју 600 и 900 милиона долара ићи за нови институт за биомедицинско снимање, а милијарда долара за Чан Закерберг Биохаб мрежу, нову иницијативу којом се окупљају научне институције да раде на „великим научним изазовима“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:16