Марк Закерберг / - ФОТО: МИЦХАЕЛ РЕYНОЛДС/ЕПА;
02/05/2022 u 18:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Закерберг ушао поново на листу најбогатијих људи на свијету

Највећа конкуренција Фејсбуку је ТикТок, а изазовне су му и промјене сигурносне политике Епла, као и блокада, не само Фејсбука, већ и Инстаграма у Русији

Оснивач и директор компаније Мета, Марк Закерберг је постао "тежи" за 11 милијарди долара и ушао је поново на листу десет најбогатијих људи на свијету.

То се десило 28. априла када је вриједност Мете, компаније у чијем су власништву друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм, порасле 17 одсто. Тако је Закерберг за само један дан постао богатији за 11 милијарди долара, преносе Независне новине.

На Вол Стриту су била очекивања да ће у првом кварталу ове године Мета имати најспорији раст у посљедњих неколико година, али инвеститори су били задовољни након што су уочили повећање броја корисника, што је један од најбитнијих параметара.

Ранији пад вриједности дионица је имао утицај на вриједност Закерберговог богатства. Након два мјесеца поново је ушао међу десет најбогатијих људи на свијету, а његово богатство је процијењено на 65 милијарди долара.

Највећа конкуренција Фејсбуку је ТикТок, а изазовне су му и промјене сигурносне политике Епла, као и блокада, не само Фејсбука, већ и Инстаграма у Русији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 01:04