Толстој / Фото: Спутник, Радоје Пантовић
15/06/2022 u 11:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Замјеник предсjедника Руске думе: Нећемо признати независност Kосова

Насилно раздвајање државе је неприхватљиво с било које тачке гледишта, каже Петар Толстој

Замјеник предсједника Државне думе Русије Петар Олегович Толстој рекао је да Русија "није признала и неће признати незвисност Kосова, које је било и требало би да остане у саставу Србије".

- Насилно раздвајање државе је неприхватљиво с било које тачке гледишта, ако га није покренуо сам народ и намјера није потврђена на мирном референдуму, као што се десило у случају поновног уједињена Kрима са Русијом- рекао је Олегович Толстој за данашње издање Политике.

Он је за београдски лист навео да су „данас Срби на Kосову насилно отргнути од своје отаџбине, догађаји из 1999. године изазивају дубоку тугу, не само у српском народу, већ, вјерујте, и међу Русима“.

- Ако се вратимо на ријечи Владимира Путина, који је признавање независности ДНР и ЛНР упоредио с правосудним преседаном у односу на Kосово, то је било речено да би се показали двојаки стандарди и лицемјерје Запада- додао је Толстој. 

На питање о рату у Украјини, он је рекао да је "данас већ јасно да је то битка колективног Запада против Русије, која се води на територији Украјине и на рачун живота Украјинаца".

- Дакле, ово није локални суко, већ сукоб двије различите цивилизације, различите идеологије- рекао је Олегович Толстој.

Према његовим ријечима, "прва која треба да буде иницијатор мировних преговора јесте, наравно, Украјина".

- Ако кијевске власти схвате цијелу катастрофу, сав цинизам онога што се дешава, схвате да их једноставно искоришћавају, онда ће се све ријешити брзо и без посредника- рекао је Олегович Толстој.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:40