Летови за русе преко Блиског истока и Турске / - NAFIS-AL-SADNAN-UIKEO-UJ8UC-UNSPLASH
28/02/2022 u 06:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Замјеник шефа Руске уније путничке индустрије: Руси који остану у Европи биће изведени преко Блиског истока и Турске

Раније су министри спољних послова земаља ЕУ одобрили још један пакет санкција Москви због специјалне војне операције у Украјини, забрањујући руским авионима улазак у ваздушни простор ЕУ

Планирано је да се туристи у европским земљама које су затвориле ваздушни простор за руске летјелице врате кући у транзиту преко трећих земаља, укључујући Турску, Уједињене Арапске Емирате и Египат, рекао је Дмитриј Горин, потпредсједник Руске уније путничке индустрије (ПЦТ), рекао је за РИА Новости.

Раније су министри спољних послова земаља ЕУ одобрили још један пакет санкција Москви због специјалне војне операције у Украјини, забрањујући руским авионима улазак у ваздушни простор ЕУ. Одлука ће ступити на снагу након објављивања у Службеном листу ЕУ.

„Због затварања ваздушног саобраћаја, туроператори сада са Ростуризмом рјешавају питање превоза 400 независних и организованих туриста из Будимпеште, Мађарске, 500 организованих туриста из Бугарске и око 200 са португалске Мадеире. Сада су и руски туристи у Великој Британији, Словенији и Аустрији. Летови ће ићи преко трећих земаља, укључујући градове Истанбул, Дубаи, Абу Даби, Доху и Каиро, као и друге отворене земље“, рекао је Горин.

Горин је подсјетио да дестинације као што су Турска, Египат, УјАЕ, Малдиви и Тајланд остају отворене за Русе.

Председник Русије Владимир Путин је 21. фебруара, као одговор на апеле Доњецке и Луганске Народне Републике са захтевом да признају њихов суверенитет, потписао релевантне указе, а 24. фебруара најавио почетак специјалне војне операције демилитаризације и денацификације. Украјина.

Шеф државе је својим циљем назвао заштиту становника ДНР и ЛНР, који су осам година били изложени геноциду. Он је нагласио да Русија неће окупирати суседну земљу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 17:11