Илустрација / - интернет
04/05/2022 u 09:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Затворено 40 метро станица у Пекингу због короне, грађани праве залихе

Са неколико десетина нових случајева дневно, Пекинг покушава да избјегне потпуни локдаун, као што је Шангај то учинио у почетку

Пекинг је затворио 40 метро станица, односно десет одсто из цијеле подземне мреже, као и мноштво аутобуских линија, у настојању да заустави ширење вируса корона и избј`егне сценарио из Шангаја, гдје се милиони становника налазе у стриктном локдауну дуже од мјесец.

Са неколико десетина нових случајева дневно, Пекинг покушава да избјегне потпуни локдаун, као што је Шангај то учинио у почетку.

Главни град од 22 милиона становника је затворио школе и бројне компаније, као и стамбене зграде у високоризичним областима, док многи људи праве залихе основних животних намирница, за случај потпуног затварања.

У 12 од 16 округа у Пекингу се спроводи други од три планирана масовна тестирања ове недеље, након три масовна тестирања прошле недеље.

У Шангају се не назире крај локдауна.

Највећи град Кине и финансијски центар и даље не дозвољава већини становника да изађе из својих домова, али су неки ипак имали корист од благог ублажавања од недеље, пошто је дозвољено једном члану домаћниства да изађе у кратку шетњу и накупује намирнице у супермаркетима.

Према најновијим подацима, у Шангају, граду од 25 милиона становника, су откривена 63 нова случаја у мјестима гдје нема стриктног локдауна, што указује да град има начин да дође до циља, а то је неколико дана без иједног случаја, како би мјере могле да се ублаже постепено.

И у граду Џенгџу, гдје живи 12,6 милиона људи, у уторак увече уведен је локдаун.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:01