Принц Вилијам и Кејт Мидлтон / - фото: Шутерсток
13/02/2022 u 14:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Завирите у дом Кејт Мидлетон и принца Вилијама: Луксузни апартман коjи им jе краљица даровала као свадбени поклон

Улаз у кућу jе традиционалан, али и елегантан са китњастим гипсаним плафонима и црно-бијелим каменим подовима. Улаз такође има велике прозоре са погледом на башту и отворене камине

Кенсингтон здање од 2017. године дом jе принца Вилијама и Кејт Мидлтон коjи су пре тога живјели у Амбер Халлу, а занимљиво jе да jе управо на њихов апартман своjевремено бацила око и сама Камила Паркер коjа се надала да ће ту живети са принцем Чарлсом.

Међутим, краљица Елизабета II била jе изричита, и она им jе таj апартман даровала као свадбени поклон иако га до прије пар година нису користили. Заправо, пар jе годинама реновирао имање, а прича се да jе уложено преко 4,5 милиона долара. У току радова реновирани су инсталациjе и водовод у кући и постављени еколошки системи гриjања и изолациjе, о трошку државе. Пар се обавезао да ће своjим новцем платити уређење ентериjера.

Спољашњост палате, коjа jе била родно место краљице Викторије, остала jе иста. Импресивну фасаду од црвене цигле из 17. вијека дизаjнирао jе архитекта Кристофер Рен, коjи jе проjектовао и Катедралу Светог Павла. Кенсингтон jе првобитно била мања зграда, али су краљ Вилијам и краљица Мариjа наредили Рену да jе прошири и претвори у палату.

Улаз у кућу jе традиционалан, али и елегантан са китњастим гипсаним плафонима и црно-бијелим каменим подовима. Улаз такође има велике прозоре са погледом на башту и отворене камине.

Иначе, Кејт jе палату одабрала и због њених прелијепих вртова. Воли баштованство, па jе жељела приватну башту коjа обухвата много различитих простора, са разноликим врстама цвећа. Унутар баште смјештено jе и игралиште за дјецу.

Породични стан у Кенсингтону има преко 20 соба. Поред две банкет сале, канцелариjе и свечане трпезариjе, кућа има три кухиње, jедну само за породицу и две кухиње за особље. Постоjе две главне спаваће собе, али Вилијам и Кејт су одлучили да спаваjу у истоj просториjи.

image

Дом Кејт Мидлтон и принца Вилијама

- фото: Шутерсток

Поред тога, ту су jош три спаваће собе са купатилима.

У оквиру палате су теретана, лифт и две дјечjе собе, jедна за спавање, друга за игру. На jедном спрату се налази девет соба за особље, дадиље, собарице и батлере. На сваком спрату постоjи просториjа са сигурносним камерама.Такође, Кате jе ангажовала декоратере да помогну у реновирању, али jе коначне одлуке донела сама. Воjвоткиња jе украсила кућу уметничким делима из краљевске колекциjе и комбиновала их са неким jедноставним украсима коjе jе пронашла у продавницама као што jе Икеа, jер воли скандинавску естетику.

Међу декоративним елементима куће су персиjски тепих од 50.000 долара коjи краси улаз и два jедноставна тепиха од 100 долара коjе jе Кате одабрала за собе.

image

дом Кејт Мидлтон и принца Вилијама

- фото шутерсток

Боjе коjе доминираjу у дому су неутралне, беж и земљане ниjансе са цветним додиром на тканинама и jастуцима.

Воjвода и воjвоткиња од Кембриџа украсили су своj дом породичним фотографиjама и сликама деце, док jе канцелариjа пара, смештена у делу где jе некада био стан принцезе Диане, уређена у дискретниjоj палети боjа.

image

Принц Вилијам и Кејт Мидлтон

- фото: јутјуб
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:36