privodjenje osum / - ILUSTRACIJA INT
09/07/2021 u 20:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због убиства предсједника Хаитија 17 осумњичених ухапшено

Амерички Стејт Департмент је рекао је да је упознат са извјештајима да су Американци са Хаитија у притвору, али да неће коментарисати

Хаићанска полиција је ухапсила 17 осумњичених за убиство предсједника Жовенела Моиза међу којима су два Американца и 15 бивших колумбијских војника, за још осморицом се трага, изјавио је шеф Националне полиције Леон Чарлс.

Колумбијска влада је саопштила је да је Хаити послао захтев о информацијама за шест осумњичених, од којих су двојица убијена у пуцњави, и да је утврдила да је реч о пензионисаним припадницима њене војске.

Шеф колумбијске полиције Хорхе Луис Варгас понудио је пуну сарадњу.

-Формиран је тим најбољих истражитеља- рекао је Варгас и навео да се већ прикупљају информације о датуму, времену лета, финансијама које ће послати у Порт-о Пренс.

Амерички Стејт Департмент је рекао је да је упознат са извјештајима да су Американци са Хаитија у притвору, али да неће коментарисати.

У међувремену је министарство спољних послова Тајвана, који одржава дипломатске везе с Хаитијем, саопштило да је 11 осумњичених ухапшено у њиховој амбасади у коју су провалили.

Идентитет ухапшених и разлог провале нису наведени у саопштењу министарства, али је оштро осуђено „свирепо убиство“ Моиза а ухапшени су названи „плаћеницима“.

-Што се тиче тога да ли су осумњичени умешани у атентат на предсједника Хаитија, то ће морати да испита хаићанска полиција- рекла је портпаролка министарства спољних послова Жоан Оу за АП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 18:24