/ - FOTO MEDIABIRO
18/12/2023 u 10:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zdravstveni zvaničnici: Zaraza kovidom 19 u Kini i dalje na niskom nivou

Kineski rezultati praćenja varijanti kovida 19 pokazali su da od prvog uvezenog slučaja mutantske vrste BA.2.86 prijavljenog 31. avgusta širom zemlje nisu zabilježeni slučajevi zaraze podvarijantom

Broj infekcija kovida 19 u Kini ostao je na niskom nivou dok među respiratornim bolestima u toj zemlji nisu pronađeni novi nepoznati virusi i bakterije, saopštila je u nedjelju zdravstvena zvaničnica.

Na konferenciji za novinare održanoj u Pekingu, Čang Caožui, istraživačica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Kine, rekla je da, iako su slučajevi zaraze pod varijantom kovida 19 JN.1 zabilježeni u mnogim zemljama širom svijeta, njen ukupan rizik po javno zdravlje je nizak.

Svjetska zdravstvena organizacija je rizik od kliničke teške infekcije procijenila kao nizak, prenosi Mediabiro.

Kineski rezultati praćenja varijanti kovida 19 pokazali su da od prvog uvezenog slučaja mutantske vrste BA.2.86 prijavljenog 31. avgusta širom zemlje nisu zabilježeni slučajevi zaraze podvarijantom.

Zemlja je takođe zabilježila smanjenje trenda u ukupnoj dijagnozi i liječenju slučajeva vezanih za respiratorne bolesti u hitnim odjeljenjima medicinskih ustanova, rečeno je na konferenciji.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:19