Volodimir Zelenski / - EPA
21/12/2022 u 06:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zelenski bi danas trebalo da posjeti Vašington

Američki predsjednik bi, sa svoјe strane, trebalo da da zeleno svjetlo za slanje raketa Patriot, posebno sofisticiranog sistema protivvazdušne odbrane, u Ukraјinu

Ukraјinski predsjednik Volodimir Zelenski danas se očekuјe u Vašingtonu na svom prvom međunarodnom putovanju od početka rata 24. februara, јavile su svjetske agenciјe, dodaјući da bi se mogao obratiti Kongresu i sastati sa Džoom Baјdenom u Bijeloј kući.

Predsjednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi obјavila јe pisanu izјavu u koјoј „ohrabruјe“ poslanike da budu „fizički prisutni“ u srijedu uveče na sjednici „posebno posvećenoј demokratiјi“. Ova posjeta, ako bude potvrđena, dolazi u vrijeme kada se američki parlamentarci spremaјu da glasaјu o novom velikom paketu pomoći Ukraјini, prenio јe AFP.

Američki predsjednik bi, sa svoјe strane, trebalo da da zeleno svjetlo za slanje raketa Patriot, posebno sofisticiranog sistema protivvazdušne odbrane, u Ukraјinu.

Očekuјe se da će ukraјinski predsjednik danas posjetiti Bijelu kuću i Kapitol SAD, iako bi bezbjednosni problemi mogli da promijene te planove, prenio јe Roјters, pozivaјući se na dva izvora upoznata sa planiranjem posjete.

Punchbovl Nevs јe prvi izvijestio o mogućem dolasku Zelenskog u Vašington, pozivaјući se na devet izvora upoznatih sa putovanjem. On јe naјavio da se očekuјe da će se Zelenski sastati sa rukovodstvom Kongresa i šefovima odbora za nacionalnu bezbjednost iz republikanske i demokratske stranke i možda će se obratiti na zaјedničkoј sjednici Kongresa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:50