Volodimir Zelenski / - EPA
05/03/2023 u 23:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zelenski: Bitka za Donbas bolna i teška, hvala svima koji brane našu državu

Zahvaljujem cijeloj vojsci, gardi, graničarima koji brane našu državu oko Bahmuta, Vugledara, Avdijvke, Siverska, Svatova, Limana i Zaporožja, kazao je predsjednik Ukrajine

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je njegova vojska angažovana u "bolnoj i teškoj" borbi protiv ruskih snaga u regionu Donbasa, na istoku zemlje, gdje se nalazi grad Bahmut.

"Želio bih da odam posebnu počast hrabrosti, snazi i izdržljivosti vojnika koji se bore u Donbasu", rekao je Zelenski u svom dnevnom obraćanju i dodao da je to "jedna od najtežih bitaka - bolna i teška".

Uprkos strateškom značaju koji stručnjaci osporavaju, Bahmut je postao simbol borbe za kontrolu industrijskog regiona Donbasa, koji se sastoji od regiona Luganska i Donjecka. Rusija ga je anektirala a da nikada nije preuzela potpunu kontrolu nad tim područjem.

Zelenski je takođe zahvalio ukrajinskim vojnicima koje su odbili napade, uništili okupatora, oslabili pozicije i logistiku neprijatelja i zaštitili ukrajinske granice i gradove".

"Zahvaljujem cijeloj vojsci, gardi, graničarima koji brane našu državu oko Bahmuta, Vugledara, Avdijvke, Siverska, Svatova, Limana i Zaporožja, dodao je predsjednik Ukrajine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:53