Krim, eksplozija / - FOTO: TVITER
23/09/2023 u 11:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jake eksplozije na Krimu, meta sjedište ruske flote?

Kako je saopštio ruski guverner Mihail Razvošejev fragmenti rakete pali su u okrugu sjeverno od grada, gdje se nalazi glavna baza Crnomorske flote

Samo dan nakon uspješnog ukrajinskog napada na sjedište ruske Crnomorske flote, ponovo su odjeknule eksplozije na poluostrvu Krim, koje je Rusija anektirala 2014. godine. Prema prvim informacijama meta je ponovo bio Sevastopolj.

Kako je saopštio ruski guverner Mihail Razvošejev fragmenti rakete pali su u okrugu sjeverno od grada, gdje se nalazi glavna baza Crnomorske flote.

Fotografije oblaka dima u vazduhu kruže društvenim mrežama, što sugeriše da se u pogođenom području nalazi rusko skladište municije.

Slično jučerašnjem napadu

Ovo je slično napadu u petak kada je ruska strana u početku govorila samo o padajućim fragmentima rakete, ali se na kraju ukrajinski napad pokazao mnogo uspešnijim – rakete su ozbiljno oštetile važnu i simboličnu zgradu ruske mornarice.

Još uvijek nema zvaničnih informacija o tome koliko je vojnih lica poginulo ili ranjeno u napadu u petak.

Ruski zvaničnici su potvrdili da je jedna osoba umrla, ali su kasnije ispravili tu informaciju i rekli da je samo jedna osoba nestala.

Sa druge strane, šef ukrajinske vojne obaveštajne službe Kirilo Budanov je rekao da je najmanje devet Rusa ubijeno, a 16 ranjeno, uključujući generale.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. novembar 2023 06:43