Volodimir Zelenski / - INSTAGRAM
07/01/2023 u 20:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zelenski uveo sankcije Nikiti Mihalkovu i za još 118 drugih umjetnika, važiće 10 godina

Prije dva dana su ruski mediji javili da je Mihalkov hitno prebačen u bolnicu, zbog infekcije koronavirusom i da je u teškom stanju

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potpisao je danas ukaz o uvođenju sankcija protiv ruskog filmskog reditelja i oskarovca Nikite Mihalkova i još 118 drugih ruskih istaknutih umjetnika, kao i nekoliko državljana Ukrajine, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu ukrajinskog predsjednika.

Sankcije su, između ostalih, uvedene i protiv operske pjevačice Ane Netrebko, filozofa Aleksandra Dugina, generalnog direktora medijske grupe “Rosija sevodnja“ Dmitrija Kiseljova i glavne urednice TV kanala RT Margarite Simonjan, prenosi TASS.

Na spisku je i nekoliko državljana Ukrajine.

Sankcije obuhvataju blokiranje bankovnih računa, suspenziju ekonomskih i finansijskih obaveza, prekid kulturne razmjene i saradnje, zabranu ulaska u Ukrajinu, oduzimanje ukrajinskih državnih nagrada i drugo.

Ova ograničenja će važiti 10 godina, navodi TASS.

Prije dva dana su ruski mediji javili da je Mihalkov hitno prebačen u bolnicu, zbog infekcije koronavirusom i da je u teškom stanju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:02