НАТО застава / фото: Шутерсток
03/03/2022 u 13:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Званичник НАТО-а: Русиjа прелази на директније нападе на украjинске градове

Споро напредовање Русиjе и велики губици коjе jе претрпjела у првих неколико дана своjе инвазиjе присилили су на промjену, рекао jе званичник

Русиjа ће заузети директнији приступ у своjим настоjањима да заузме украjинске градове након што су осуjећени планови за опкољавање циљева попут Киjева, рекао jе воjни званичник НАТО-а, пише ЦНН. 

- Видимо промjену стратегиjе с руске стране. Они су мање фокусирани на окруживање градова, више концентрирани покушаваjу ући - рекао jе неименовани дужносник за ЦНН.

Jаче бомбардовање нуспоjава jе те промjене, додао jе он. 

Споро напредовање Русиjе и велики губици коjе jе претрпjела у првих неколико дана своjе инвазиjе присилили су на промjену, рекао jе званичник, а руске снаге су сада спутане логистичким проблемима док се покушаваjу пробити даље у Украjину.

- То jе циjели логистички ланац коjи некако не функционише исправно. Дакле, оно што смо видjели jе стварно лоша стратегиjа, у комбинациjи с лошом припремом и опадањем морала. Немаjу хране, недостаjе им горива и резервних диjелова - поручио jе. 

Иако jе упорни украjински отпор увелике одговоран за заустављање руског напредовања, званичник НАТО-а упозорио jе да би се ситуациjа на терену могла брзо промиjенити и да се очекивањима треба управљати.

Украjинци ће се уморити док Русиjа jош има свjеже резерве, упозорио jе званичник. 

- Русиjа jош може даље ескалирати - рекли су из НАТО-а. 

Званичник jе додао да jош увиjек постоjи шанса да би се бjелоруска воjска могла придружити офензиви.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:32