сукоби Израел-Хамас / - фото: REUTERS/IBRAHEEM ABU MUSTAFA
12/05/2021 u 15:36 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ескалирали сукоби Израела и Хамаса, наjмање 54 мртвих

Наjмање 48 Палестинца, уклjучуjући 14 дјеце и шест Израелаца убиjено jе у сукобима до сада, саопштили су здравствени званичници, преноси ББЦ

Ексалациjа сукоба Израела и Хамаса. У сриједу, од раног jутра сирене су се чуле у Тел Авиву. Одjекнуло jе и неколико експлозиjа. Израел извео десетине удара из ваздуха у року од неколико минута, циљаjући безбједносне инсталациjе. Наjмање 48 Палестинца, уклjучуjући 14 дјеце и шест Израелаца убиjено jе у сукобима до сада, саопштили су здравствени званичници, преноси ББЦ, пише Н1.

Израелски премиjер наjавио jе да ће интензивирати нападе на Газу, док jе УН изасланик за Блиски исток позвао на прекид ватре и упозорио да "трошкове рата плаћаjу обични људи". Главна тужитељка Међународног кривичног суда упозорава на могућност да су почињени злочини. Састаjе се СБ УН.

Према последњим подацима на Тргу Републике у Београду организован jе протест Палестинаца коjи живе у Србиjи, а поводом ескалациjе сукоба између Израела и Хамаса. Поруке коjе упућуjу демонстранти jесу – „Ослободите Палестину“.

Представници палестинске диjаспоре донијели су испред споменика кнезу Михаилу плакате коjи се односе на заштиту тог спорног кварта у источном Jерусалиму, а око коjег jе и почео сукоб, коjи jе прерастао у прави рат.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:47