Ухапшен Трампов савјетник / - WIKIPEDIA
30/03/2022 u 07:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трамп тражи од Путина компромитујуће информације о сину Џо Бајдена

Трамп је тврдио да је супруга градоначелника Москве дала 3,5 милиона долара Хантеру Бајдену

Доналд Трамп је позвао руског предсједника Владимира Путина, који је прошлог мјесеца започео инвазију на Украјину, да открије све компромитујуће информације које би могао да има о сину предсједника САД Џо Бајдена, Хантеру.

Бивши републикански предсједник вратио се на оптужбе које је много пута поновио током своје неуспјешне кампање против Бајдена на предсједничким изборима 2020. године.

У изводу из интервјуа који је јуче емитовала емисија „Само вијести“ Real Amerike Voice, Трамп је тврдио да је супруга градоначелника Москве дала 3,5 милиона долара Хантеру Бајдену.

„То је много новца“, рекао је. „Дала му је 3,5 милиона долара, па бих сада мислио да ће Путин знати одговор на то. Мислим да би требало да га пусти.

„Мислим да би требало да знамо тај одговор“, додао је он.

Трамп је дуго тврдио, не пружајући доказе, да је млађи Бајден добио средства од Елене Батурине, супруге покојног градоначелника Москве Јурија Лужкова, у покушају да се додвори Џо Бајдену.

Представнички дом је опозвао Трампа 2019. године због покушаја да изврши притисак на украјинског предсједника Володимира Зеленског да ископа оно што је тврдио да је компромитујућа информација о Бајденовом сину, који је некада радио за украјинску енергетску компанију.

У својој изборној кампањи за 2016. у којој је побиједио, Трамп је јавно позвао Москву да пронађе нестале мејлове његове демократске ривалке Хилари Клинтон.

„Русија, ако слушаш, надам се да ћеш успјети да пронађеш 30.000 мејлова који недостају, мислим да ће те наша штампа веома наградити“, рекао је Трамп на конференцији за новинаре у јулу 2016.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:25