Александар Вучић / - РТС
23/06/2022 u 09:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Prošlo je vrijeme pritisaka na slobodne i nezavisne države

- Želimo da ubrzano razvijamo prijateljske i bratske odnose. Vjerujem da ćemo na evropskom i svim drugim putevima biti zajedno, naglasio je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, po dolasku na Samit EU, da je došao u Brisel da razgovara sa evropskim prijateljima o budućnosti Srbije i regiona.

Na pitanje šta očekuje od današnjeg sastanka, kazao je „ništa“, a na to da li se uplašio dolaska u Brisel, kao što su neki tvrdili, poručio je da su prošla vremena u kojima neko može da slobodne i nezavisne države ucjenjuje pristicima.

- Mi smo ovdje došli kod prijatelja. Vjerujem u evropsku budućnost Srbije i Zapadnog Balkana. Zajedno ćemo se boriti na tom putu poštujući sebe i verujući da zajednički možemo mnogo toga da uradimo. To da smo uplašeni i da smo mnogo mali a neki mnogo veliki ostavite nekom drugom, to su priče za malu djecu, poručio je on.

Želimo da ubrzano razvijamo prijateljske i bratske odnose. Vjerujem da ćemo na evropskom i svim drugim putevima biti zajedno", naglasio je Vučić.

Prenio je da je jutros razgovarao sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim, a na pitanje šta misli o bilateralizaciji pregovaračkog proces, ukazao je da je to Srbiji urađeno sa Prištinom, time što je dobila poglavlje 35.

- Ne mogu da kažem da je Kovačevski srećan. Vidjećemo šta će biti, dodao je on.

Istakao je da je Sjeverna Makedonija za Srbiju bratska i prijateljska zemlja i da sve što osjeća Skoplje kao da osjećamo u Beogradu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:51