Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА

Добродошли на портал "Дан" чије услуге и садржаје можете користити у складу са Правилима и условима коришћења, који ће бити наведени. Коришћењем услуга и садржаја портала “Дан”, корисник прихвата све услове коришћења као и све његове измјене и допуне. Сматра се да су корисници коришћењем портал “Дан”, или било којег његовог дијела, у сваком тренутку упознати с актуелним правилима коришћења и да су их разумјели у цијелости. Уколико се не слажете с условима који су овдје наведени, молимо Вас да не користите овај портал. “Дан”, је портал који Вам омогућава приступ садржајима Дневног листа “Дан”, као и садржајима продукције портала “Дан”. Подаци и информације објављене на овом порталу могу се користити искључиво у личне и некомерцијалне сврхе. Забрањено је свако модификовање, копирање, штампање, јавно приказивање и репродуковање, дистрибуција или на други начин јавно објављивање информација са овог портала у комерцијалне сврхе, без писане сагласности “Дан”. Ни један дио портала не смије се користити у незаконите сврхе, нити за њихово промовисање. Корисници Портала “Дан”, не смију ни на који начин објављене информације користити у сврхе изазивања расне, вјерске и националне мржње и нетрпељивости или их користити у било којем контексту који садржи вулгарности и позиве на насиље. Сви посјетиоци имају право да бесплатно (осим ако није другачије наведено) користе сервисе портала “Дан”, уколико не крше прописане услове коришћења. Корисници који се понашају у складу са Правилима коментарисања и регистрације стичу могућност потпуног коришћења свих услуга Портала, укључујући и давање коментара на објављене садржаје. Забрањено је свако лажно представљање и објављивање нетачних података у вези са порталом и особама везаним за интернет портал. Забрањено је свесно објављивање, слање и размјена садржаја који садрже вирусе или сличне програме направљене у сврху уништавања или ограничавања рада било којег компјутерског софтвера и хардвера. Забрањено је објављивање и размјена садржаја који крше важеће домаће и међународне прописе.

Оглашавање и линковање

Портал “Дан”, поред наведеног, објављује и рекламне поруке оглашивача, бесплатне садржаје и линкове на друге њеб странице. Све садржаје портала “Дан” корисник користи на сопствену одговорност. Портал не сноси одговорност за истинитост и квалитет садржаја рекламних порука. Портал може садржати линкове ка другим сајтовима, који су постављени у доброј намјери и као погодност за кориснике, те такве линкове портал “Дан” не контролише нити је одговоран за њихов садржај. Услови коришћења примјењују се на све садржаје и услуге као и на све кориснике портала “Дан”.

Ауторска и имовинска права

Портал “Дан”, такође позива кориснике и омогућава корисницима сарадњу у виду објављивања ауторских текстова и других ауторских садржаја Достављањем ауторског текста и другог ауторског садржаја порталу “Дан”, корисник преноси сва ауторска и имовинска права на портал “Дан”, који задржава право репродуковања и дистрибуције, без накнаде и без временског и просторног ограничења. Аутор гарантује да је садржај искључиво његово власништво. У случају било каквих захтјева трећих лица, колисник који је послао материјал обавезује се да надокнади порталу “Дан”сваки облик штете која је настала објавом материјала. Корисник задржава морална ауторска права. Портал “Дан” је власник ауторских и сродних права на објављеним садржајима, као и на бази података и програмском коду портала. Забрањено је коришћење садржаја портала “Дан”, без претходно прибављене дозволе власника права. Свако неовлашћено коришћење садржаја портала “Дан”је кажњиво и васник права сходно Закону о ауторским и сродним правима има право на заштиту од неовлашћеног коришћења као и на накнаду штете проузроковане неовлашћеним коришћењем. Преношење садржаја портала “Дан”дозвољено је уз претходно прибављно одобрење власника права, уз обавезно навођење извора или линковање изворног садржаја портала "Дан”.

Видео садржаји

Портал није одговоран за легалност и кршење ауторских права у вези снимака и садржаја који се хостују на сајтовима попут YоуТубе, Гоогле, Yахоо, и остали... Самим тим уколико има снимака за које сматрате да крше ауторска права молимо Вас да се обратите сајтовима на којима се хостују такви снимци и пријавите их како би исти били уклоњени.

Заштита приватности

Портал “Дан” је у обавези да поштује анонимност и приватност својих корисника. У складу са законом, портал може да прикупља одређене податке о корисницима добијене током коришћења портала, попут е-маил адресе, име и презиме, податке о рачунару и интернет провајдеру. Портал се обавезује да ће чувати приватност, осим у случају тешког кршења правила портала или незаконитих активности корисника.Портал “Дан” задржава право да без најаве промијени или модификује правила и услове коришћења портала. Портал “Дан” ће о промјенама и допунама правила портала кориснике информисати објављивањем на порталу или путем е-маила.

 

Читуље и помени

 

Забрањено је наручивање и објављивање садржаја који су штетни, незаконити, пријетећи, који злостављају, клевећу или узнемиравају.

Корисник се обавезује да неће објављивати садржаје који нису у складу са законом, осталим прописима и Уставом државе Црне Горе. Давалац услуга задржава право да не објави непримјерен садржај.

 

Забрањено је објављивање, слање и размјена информација за које корисник зна или претпоставља да су лажне, а чије би коришћење могло нанијети штету другим корисницима. 

Забрањено је: 

– лажно представљање, односно представљање у име другог правног или физичког лица;

– манипулисање идентификаторима како би се прикрило поријекло садржаја који се објављује или шаље путем услуга портала dan.co.me;

– објављивање, слање и размјена садржаја који су заштићени ауторским правом;

 

У случају да корисник не може користити сервис, а технички проблеми нису везани за Jumedia mont доо. већ су узроковани од стране корисника, оператера или треће особе, Jumedia mont не сноси никакву одговорност и није дужан кориснику омогућити продужење или поновну активацију друге читуље без накнаде.

За све правне спорове који могу настати везано за коришћење интернет странице дан.цо.ме надлежан је суд у Подгорици.

Коришћењем интернет странице dan.co.me сматра се да је корисник ове Услове коришћења у цјелини прочитао.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:54