Феђа Стојановић/Политика.рс
08/05/2021 u 14:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комеморација глумцу Феђи Стојановићу одржана у Атељеу 212.

Снимком на ком покојни глумац пјева “Немој поћи сад” и дугим, громким аплаузом испраћен је првак Атељеа 212 из своје матичне куће на вјечни починак.

Комеморацији позоришном, филмском и телевизијском глумцу, који је преминуо 5. маја у 74. години послије дуге и тешке болести, присуствују бројне колеге, пријатељи и чланови породице.

Међу њима су и глумци Милан Цаци Михаиловић, Бранка Петрић, Горица Поповић, Бранислав Трифуновић, Иван Јевтовић, Младен Андрејевић, Ненад Јездић, Хана Селимовић, Небојша Илић, Милица Зарић, Бранко Цвејић, Гордан Кичић, Светислав Буле Гонцић, редитељи Стефан Арсенијевић, Татјана Мандић Ригонат, Милица Краљ, управник Атељеа 212 Новица Антић, драматург и некадашња управница Ивана Димић…

“Данас је дан туге у Атељеу 212”, рекао је Новица Антић, а Ивана Димић подсјетила је на велики значај који је Феђа Стојановић имао за овај театар и опростила се од њега у име колега.

“Феђа Стојановић је у позориште улазио превентивно намргођен, а симболише срећна позоришна времена. Довиђења, Феђа, путуј с анђелима”, поручила је Ивана Димић.

Редитељка Милица Краљ рекла је да је за њу “Феђа зрно магије”.

“У азбуци Атељеа једно слово суверено припада њему. Играо је 10 година у мојој дипломској представи. Имали смо среће јер јер био поуздан, посвећен, строг и критичан, али и благ, шармантан, спреман за шалу. Одлучила сам да се више не опраштам, јер кога волиш од њега се не опрашташ. Феђа је за мене зрно магије које ће позориште одржати у животу”, рекла је Милица Краљ.

То “зрно магије” видјело се у инсертима из представа, серија и филмова са Феђом Стојановићем приказиваних између говора.

“Не памтим да се толико људи потресло на вијест о смрти. Хвала ти што си нас младе пустио у своје друштво, што смо могли да се ослонимо на тебе. Хвала ти, волим те, и тако ће увијек бити”, казао је Бранислав Бане Трифуновић.

Снимком на ком покојни глумац пјева “Немој поћи сад” и дугим, громким аплаузом испраћен је првак Атељеа 212 из своје матичне куће на вјечни починак.

Испраћај на кремацију је на данас у 14 сати на Новом гробљу.

Феђа Стојановић рођен је у Алексинцу 1948. године, а дипломирао је глуму на Факултету драмских умјетности у Београду 1973. у класи професора Миленка Маричића, када постаје и стални члан Атељеа 212.

Остаће упамћен по великом броју улога које је остварио у Атељеу 212, Звездара театру, Југословенском драмском позоришту, Театру Мадленианум, Малом позоришту “Душко Радовић”, Позоришту “Бошко Буха”, али и по улогама у многобројним телевизијским серијама и филмовима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:32