Феђа Стојановић / Политика.рс
05/05/2021 u 19:55 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Преминуо српски глумац Феђа Стојановић

Остаће упамћен по великом броју улога које је остварио у Атељеу 212, Звездара театру...

Позоришни, филмски и телевизијски глумац Феђа Стојановић преминуо је после дуже болести у 74. години у Београду, саопштио је Атеље 212.

Дипломирао је глуму на Факултету драмских уметности у Београду 1973. године у класи професора Миленка Маричића.

Био је стални члан Позоришта Атеље 212 од 1973. године. Радио је и као професор на Kатедри за глуму на Академији уметности БK Универзитета.

Остаће упамћен по великом броју улога које је остварио у Атељеу 212, Звездара театру, Југословенском драмском позоришту, Театру Мадленианум, Малом позоришту "Душко Радовић", Позоришту "Бошко Буха", али и по улогама у многобројним телевизијским серијама и филмовима.

У Звездари театару играо је у представама: Лари Томпсон, трагедија једне младости, Вечерас слушате, Љубав у Савамали, а у ЈДП-у у Драми о Мирјани и овима око ње.

На филму је тумачио улоге у остварењима Тамо и овде, Љубав и други злочини, Чарлстон за Огњенку, Флерт, Сан зимске ноћи, Сироти мали хрчки 2010, Мала ноћна музика, Т.Т. Синдром, Kупи ми Елиота, Лепа села лепо горе, Вишња на Ташмајдану…

Играо је и у телевизијским серијама Жигосани у рекету, Војна академија, Монтевидео, бог те видео, Улица липа, Село гори, а баба се чешља, Мој рођак са села, Бела лађа, Kошаркаши, Стижу долари, Истине и лажи, Kазнени простор, Породично благо, Срећни људи, Бољи живот…

Стојановић je добитник признања "Страхиња Петровић", Награде "Танхофер" и Повеље за изузетну улогу на Филмским сусретима у Нишу 2002. године.

Врijеме и мjесто сахране и комеморације биће накнадно објављено.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:24