О новом ауторском пројекту Калезића / С.Ћ
08/05/2021 u 20:00 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Славко Калезић представио свој нови ауторски пројекат: Комад посвећен женама

"Soulfood" ће премијерно извести у уторак у 19 часова на сцени ЦНП-а

Наш глумац Славко Калезић представиће се домаћој позоришној публици својим новим самосталним пројектом "Soulfood" који ће премијерно извести у уторак у 19 часова на сцени Црногорског народног позоришта.

Овом монодрамом Калезић ће обиљежити 15 година професионалног рада. Комад "Soulfood" настао је по мотивима истоимене књиге Жане Полиаков, популарне књижевнице, која ће бити на премијери Калезићевог ауторског пројекта.

Представљајући представу која ће бити премијерно изведена на Сцени "Студио" пи-ар ЦНП-а Зорана Краљ истакла је да су се и нова и прошла управа сложиле да је пројекту Славка Калезића, дугогодишњег члана ансамбла ЦНП-а, мјесто на сцени овог театра.

– Монодрама "Soulfood" је сан о којем сам маштао годинама – казао је Калезић наглашавајући да је од момента кад је прочитао књигу Жане Полиаков прије десет година маштао о томе да је постави на сцену.

Калезић је истакао да је форма монодраме захтјевна и велики изазов за глумца, откривајући да је на адаптацији књиге "Soulfood" радио пуних годину дана, те да је 270 страна текста свео на 19.

Говорећи о тромјесечном раду на представи Калезић је истакао изузетну предусретљивост заполених у његовој матичној кући, ЦНП-у, и колегама који су са великим интересовањем пратили стварање овог комада.

– Комад је посвећен женама, то је профеминистички текст. Хтио сам са се одужим женама – навео је Калезић.

Он је изразио наду да ће монодраму играти годинама и открио да већ постоје планови да се текст преведе на енглески и и пређе границе наше земље.

Славко Калезић потписуjе адаптациjу, режиjу и избор музике, костимографија је дјело Гордане Булатовић, а сценографија Иванке Ване Прелевић.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 00:59