Scena iz predstave / -ФОТО: ДУШКО МИЉАНИЋ
13/05/2023 u 07:29 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"20.000 milja pod morem" u Novom Sadu

Podgoričko Gradsko pozorište predstavlja se danas na Međunarodnom festivalu profesionalnih pozorišta za djecu i mlade "Novosadske pozorišne igre", koji je dio zvaničnog programa Novi Sad – Evropska prijestonica kulture – "Bajke budućnosti"

Gradsko pozorište Podgorica će večeras, 13. maja, izvesti predstavu "20.000 milja pod morem", koju je po tekstu Jasmine Fulurije, režirao Marko Čeh, u okviru drugog Međunarodnog festivala profesionalnih pozorišta za djecu i mlade "Novosadske pozorišne igre". U predstavi po istoimenom romanu Žila Verna, igraju Željko Radunović, Božidar Zuber, Una Lučić i Dijana Dragojević.

image

Плакат за представу

-ФОТО: ГРАДСКО ПОЗОРИШТЕ ПОДГОРИЦА

Ove godine festival "Novosadske pozorišne igre", čiji je domaćin Pozorište mladih iz Novog Sada, održava se od 8. do 15. maјa. U izboru selektora i direktora festivala Mihajla Nestorovića, u konkurenciji za nagrade, publika će vidjeti 12, prema selektorovim riječima, "izuzetnih evropskih pozorišnih ostvarenja za djecu i mlade". To su budimpeštanski "San ljetnje noći", riječka "Zamrznuta pjesma", celjska "Koza na sudu u Višnjoj gori", banjalučka "Bio jednom jedan lav", skopska "Ronja", "Kada je sve bilo zeleno" iz Tel Aviva, beogradske "Hajdi" i "Mogućnost zabavljanja kod ptica", španska "Geometrija duše", podgorička "20.000 milja pod morem", "Alisa u svijetu ogledala" iz Varne i berlinska "Klovnovske kuće".

image

Scena iz predstave

-ФОТО: ДУШКО МИЉАНИЋ

Tokom festivala, mladi kritičari, čije jezgro čine djeca iz Dramskog studija Pozorišta mladih, razgovaraće o predstavama s njihovim stvaraocima. U žiriju koji će odlučivati o najboljima, ove godine su: novinarka i teatrološkinja Olivera Milošević, glumica Maja Lučić i kostimografkinjja Milica Grbić Komazec.

Festival je dio zvaničnog programa Novi Sad – Evropska prijestonica kulture – "Bajke budućnosti".

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:27