Дритан Абазовић / - фото: Кабинет потпредсједника
23/04/2022 u 16:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић на Биjеналу: Посјетом павиљону Украјине исказали смо подршку њиховом народу

Наши умjетници су одрадили одличан посао, али вjеруjем да ће за двиjе године Црна Гора бити овдjе, у Арсеналу, мjесту гдjе jе представљен, доминантно, наjвећи броj земаља

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић поручио је да му је била  велика част и задовољство да на позив директора Биjенала, наjвеће смотре савремене умjетности у свиjету, буде дио овог догађаjа.

Он је казао да је на таj начин, симболички, Црна Гора послала поруку да jе увиjек тамо гдjе се промовишу наjбоље вриjедности и гдjе се заиста осjећа креативност циjеле планете.

- Имали смо одличну презентациjу. Наши умjетници су одрадили одличан посао, али вjеруjем да ће за двиjе године Црна Гора бити овдjе, у Арсеналу, мjесту гдjе jе представљен, доминантно, наjвећи броj земаља. Такође данас, заjедно са домаћином, министром културе Италиjе, али и са министрима из Шпаниjе, Словениjе, Аустриjе, Косова и Албаниjе, били смо заjедно у посjети павиљону Украjине, желећи да пошаљемо jош jедну поруку, позовемо на мир, желећи тако да искажемо подршку украjинском народу и да кроз умjетност и борбу за праве вриjедности афирмишемо идеjу jедног бољег и праведниjег свиjета - истакао је Абазовић.

Вицепремијер је рекао да Црна Гора заслужуjе наjбоље.

-Заслужуjе да сви осjете њен космополитски дух, њену пацифистичку визиjу свиjета и вjеруjем да ћемо заjеднички и у наредном периоду бити на висини задатка и презентовати нашу земљу на наjбољи могући начин - закључио је Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:26