Џогановић, Марковић и Гобовић / -фото: живана јањушевић
17/06/2022 u 09:35 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ако је испред објектива, биће и на фотографији

Балша Гобовић дипломирао jе на Факултету за медиjе и дизаjн у Чарлстону, а 2015.године магистрирао на престижном SCAD-у (The Savannah Colledge of Art & Design) у Атланти. Ово jе његова осма самостална изложба

Самостална изложба фотографија Балше Гобовића "Одрази", професора Факултета визуелних умjетности Универзитета "Медитеран" може се до 23. јуна погледати у галериjи Перjанички дом. Ово је друга у низу изложби којима се представља рад професора и студената ФВУ "Медитеран", а који се реализује у оквиру споразума који су потписали са Центром савремене умјетности Црне Горе, рекла је Ања Марковић, испред ЦСУЦГ.

Отварајући изложбу Марија Џогановић, деканица ФВУ "Медитеран", одлучила је да прочита Гобовићев ауторски текст. Како наводи, фотографски портрет, са изузетком momento mori, потврда је нечијег постојања, и на њему ће се осликати и његово унутрашње стање, једнако као и оно важно и неважно, или жељено или нежељено. Јер, додаје, "ако је испред објектива, биће и на фотографији".

– Како је свако од нас јединствен у својој природи, онда је за успјешност портрета потребно допријети до те јединствености. Потребан је повратак на "обично", "јединствено" ЈА. Ни једно ни друго стање није толико интересантно, колико сама чињеница да се прелаз из једног у друго стање заиста десио - прoчитала је Џогановић.

Професор фотографиjе, Балша Гобовић jе дио ФВУ тима од 2018.године. Дипломирао jе на Факултету за медиjе и дизаjн у Чарлстону, а 2015.године магистрирао на престижном SCAD-у (The Savannah Colledge of Art & Design) у Атланти. Ово jе његова осма самостална изложба.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:41