Са промоције књиге Драгутина Вујовића у Подгорици / -фото: Секретаријат за културу у спорт Главног града
12/12/2021 u 14:10 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Алпиниста Драгутин Вујовић помовисао своју књигу у Подгорици: Мој пут до највећег врха

Дугогодишњи члан Планинарског друштва "Јаворак" написао jе књигу да би објаснио и дочарао шта су он и његове колеге у овом подухвату, Блечић и Вујичић, прошли да би се домогли највећег врха на свијету

Херој са Монт Евереста, аплиниста Драгутин Вујовић, промовисао је у оквиру ДЕУС-а своју књигу "Моj пут на кров свиjета" у којој је изнио бројне појединости о освајању највећег врха на свијету са колегама Марком Блечићем и Ђорђиjем Вуjичићем.

Дугогодишњи члан Планинарског друштва "Јаворак" написао jе књигу, како је рекао, да би објаснио и дочарао читаоцима шта су он и његове колеге у овом подухвату, Блечић и Вујичић, прошли да би се домогли највећег изазова планинара цијелог свијета. Књига је и својеврсни документ јер је текст пропраћен бројним фотографијама, којима аутор илуструје свој аплинистички пут. О књизи су говорили проф. др Гоjко Николић, Jелена Jовановић и аутор.

Николић је казао да је књига попут ове важна јер у себи садржи оно што доживљавају планинари на свом путу као остварењу циља - освајању планински врхова.

– Ово није планинарски дневник, већ књига коју су својим радом стварале генерације планинара. Она се мора наћи у библиотеци свих оних који воле природу и планину, и са њима имају нераскидиву везу, закључио је он.

Књижевница и планинарка Јелена Јовановић је подијелила своје утиске о Вујовићевој књизи, а промоцију је водила Татjана Ивановић.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 20:14