Scena iz baletske predstave ”Mediteran” / - FOTO: MCCG
22/06/2023 u 16:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Balet "Mediteran" u Sarajevu

U Sarajevskom ratnom teatru i Pozorištu mladih Sarajevo nastupiće savremene plesne grupe i iz Srbije, Slovenije i Hrvatske

Crnogorski baletski ansambl nastupiće sa aktuelnim komadom "Mediteran" na festivalu Dani savremenog plesa "Ujedinjeni kroz ples" koji će se održati od 23. do 27. juna u Sarajevu, u organizaciji Udruženja za afirmaciju baletske umjetnosti i savremenog plesa "Živimo balet" iz Sarajeva i Instituta za umetničku igru iz Beograda.

U Sarajevskom ratnom teatru i Pozorištu mladih Sarajevo nastupiće savremene plesne grupe i iz Srbije, Slovenije, Hrvatske.

Producentkinja Dana savremenog plesa, Nataša Hajdarević kazala je kako je ovo prilika za susret između stvaralaca i igrača iz raznih zemalja Balkana, od kojih su neki već poznati, a drugi pak na prvom stepeniku puta ka osvajanju tajni umjetnosti.

– Projekat je raznolik, a kvalitet umjetničke produkcije demonstriramo učešćem vrhunskih umjetnika i izvođača iz inostranstva, koji će razvijajući nove pristupe u pozorištu i plesu, uz promociju kulturne saradnje podsticati umjetničku kreativnost – rekla je Hajdarević, dodavši kako je ovo prilika za razmjenu znanja, iskustava i planova važnih za budućnost plesne umjetnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 17:19