Scena iz ”Bambija” / -FOTO: POZORIŠTE ZA DECU I MLADE KRAGUJEVAC
01/09/2023 u 12:33 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Bambi” u Podgorici, „Kroki” u Gusinju

Međunarodni festival lutkarstva nastavlja se danas, 1. septembra, izvođenjem predstava u Podgorici i Gusinju.

Tako će publika u Podgorici, u Velikoj sali KIC „Budo Tomović” danas od 18 i od 20 časova moći da pogleda takmičarsku predstavu „Bambi” (6+, 55 min) Pozorišta za decu i mlade iz Kragujevca.

Predstava je rađena po motivima istoimene knjige za djecu Feliksa Saltena, a po konceptu i u režiji Jakuba Maksimova. Scenograf je Olga Zijebinska koja je i autorka lutaka. Kompozitor je Lazar Novkov. Igraju Miloš Milovanović, Darija Vulić, Milomir Rakić, Vladimir Đoković, Ljubica Radomirović i Marko Đurić.

„Bambi” je priča o ljubopitljivom lanetu koje se već na početku svog bivanja ne susreće samo s  lijepim stvarima u životu...

image

Scena iz "Krokija i prijatelja"

-FOTO: POZORISTE ZA DECU I MLADE KRAGUJEVAC

U Gusinju u Centru za kulturu danas u 18 časova počinje izvođenje predstave „Kroki i prijatelji” (3+, 35 min) ovog kragujevačkog pozorišta. Za razliku od „Bambija” nije u takmičarskoj konkurenciji festivala.

Predstava je nastala po tekstu Mete Brulec, a režiju i scenografiju je uradio Silvan Omerzu. Kostim je djelo Ane Kolbjanove i Mirjane Dopuđa, a lutke Mojce Bernjak. Igraju Milica Redžić Vulević i Dubravka Brkić.

Kroki je krokodil koji živi na rubu šume, i kao i svako dijete voli slatkiše, ali i da sakuplja stare stvari. Posjećuju ga prijatelji s kojima se druži i igra, i otkriva nove stvari...

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:23