фото: Приватна архива / - фото: Приватна архива
17/04/2022 u 09:15 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бар: Низом мултимедијалних активности завршен трећи Street in art

’Street in art“, први од три планирана у овој години употпуности испунио очекивања

Мултимедијалном изложбом радова преко педесет учесника, популарним „Śедником“, те израдом мурала на фасади зграде на углу Улица маршала Тита и Попа Дукљанина, окончана је манифестација „Стреет ин арт“, која је протекла тридана окупљала бројне Баране и госте на тераси „Дублин Пуба“.

- Можемо рећи да је ’Street in art“, први од три планирана у овој години употпуности испунио очекивања. По први пут смо имали пратеће програме. И на претходна два смо настојали да будемо садржајнији, када су у питању визуелне умјетности, да поред ликовних излагача имамо и друге креативне ствараоце. Овом приликом је то у потпуности постигнуто. Сама чињеница да смо промовисали један мини-фестивал документарног филмског стваралаштва са подручја Општине Бар, да су и аутори и продукцијске куће биле из Бара, само по себи говори да је фестивал добио још један квалитетан садржај. На један симболичан начин, кроз поклон Мирослава Јовановића Тимотијева и његове супруге Милице Вукмановић, добијемо спој ликовног и литерарног.  Сви учесници овогодишње, највеће отворене смотре под Румијом, добили су на поклон по једну њихову књигу, а све на корицама имају радове барских ликовних стваралаца. Оно што је по нама најважније, што је и потврдио наш популарни ’Śедник’ је чињеница да смо имали могућности да објединимо велики број младих, креативних ликовних стваралаца - казао је професор Неђељко Ђуровић, организатор и ПР менаџер манифестације.

Према његовим ријечима задовољан је бројем излагача.

- Сви ликовни ствараоци, а било их је преко четрдесет ’са стажом’, док је млађих било више од двадесет, тако да смо и по броју учесника и по броју изложених радова знатно премашили претходни ’Street in art’ - додао је он.

Ђуровић подсјећа да је 2006. године, ранији власник пуба, Срећко Павловић, и сам ликовни стваралац, почињао са радом и сматрао да ова улица, некадашње барско корзо и прва именована улица у граду, једина која није мијењала име током деведесетих година и мучних превирања, треба да има свој стари сјај, садржину која приличи медитеранском граду и пласирана је на ону позицију коју треба да има.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 17:14