Одиграна представа,,Данило'' / -Милован Нововић
16/06/2022 u 15:00 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелопољцима могу само да завиде

Иако ми се чини да држава не посвећује довољно пажње овом фестивалу, што треба исправити, Бијело Поље је учинило све да 51. Фестивал драмских аматера протекне у најбољем могућем реду и у динамици на којој би позавидјели и највећи професионални театри. Десила се светковина драмског аматеризма, Бијело Поље живи за овај фестивал, а и аматери, од мора до врх Дурмитора - поручио је проф. др Драган Копривица.

Његова представа "Данило", у продукцији Бјелопољског позоришта, за коју је урадио и текст и режију, проглашена је за најбољу на 51. Фестивалу драмских аматера Црне Горе. Одлуку је донио жири који су чинили: Јована Бојовић, Бранка Оташевић и Изет Мулабеговић.

Драган Копривица, који потписује текст и режију првонаграђене представе "Данило", а који је и један од добитника награде за најбољу режију, је истакао да су опет побиједили умјетност и позориште.

- Ова недјеља дана је заправо била умјетнички празник драмског аматеризма, на који Црна Гора мора бити поносна. Ово је фестивал који је изњедрио бројна звучна имена из сфере позоришта, а ове године се десио један дивни заокрет, доминирала је младост, нови млади ансамбли - поручио је Копривица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:34