Рад H. Tollschein - ”Огледало” / -KULTURVERMITTLUNG STEIERMARK
16/03/2024 u 10:15 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Borba i kontemplaciјa

Izložba grafika umjetnika koji stvaraju u Austriji biće otvorena večeras (16. mart) u Spomen domu "Crvena komuna"

Muzeji i galerije Budve i Kulturvermittlung Steiermark iz Graca (Austriјa) organizuјu u petrovačkom Spomen domu "Crvena komuna", galeriji "Marko K.Gregović", izložbu "Borba i kontemplaciјa". Ova kolektivna izložba grafika biće otvorena večeras u 19 časova, a do 11. maјa biće predstavljeno 40 radova različitih grafičkih tehnika i šest umjetnika koji žive i stvaraju u Gracu. Publika će imati priliku da vidi radove Valeriјe Lisenko aliјas - Lera Elur, Maryam Farhang, Margo Sarkisova, Katharina Windisch, Josef Fürpaß i Herwig Tollschein.

Izložbu će otvoriti akademska grafičarka mr Jelena Jovančov, a u ime budvanskih Muzeja i galerija obratiće se istoričarka umјetnosti mr Lucija Đuršković, direktorka ustanove.

image

Рад без назив M.Sarkisovе

-МУЗЕЈИ И ГАЛЕРИЈЕ БУДВА

– "Borba i kontemplacija - Kampf & Kontemplation" naslov je izložbe koja predstavlja djela šest umjetnika koji djeluju u širokom spektru između ovih suprotstavljenih stanja. Ovi pojmovi označavaju polje asocijacija povezanih s procesom rada i sadržajem djela: istraživanje tehnika grafike koje se moraju "osvojiti" ručnom vještinom; prepreke koje treba podnijeti dok rezultirajuće djelo ne dobije neku sličnost s vizijom umjetnika. Ipak, ovaj sukob s materijalom može izazvati i prijatna iznenađenja, neočekivane događaje koji idu izvan onoga što je neko zamislio - dio јe teksta iz kataloga koji je napisao Walter Titz kulturni novinar i autor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:07