Branka Katić / - FOTO: DALIBOR DANILOVIĆ
14/10/2023 u 19:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Branki Katić nagrada "Miloš Žutić"

Nagrada "Miloš Žutić" ustanovljena je 1994. godine, a Branka Katić je 28. po redu laureat. Priznanje je dobila za tumačenje uloge Blanš u predstavi "Tramvaj zvani želja"

Udruženje dramskih umetnika Srbije sjutra, u nedjelju, 15. oktobra 2023, na Maloj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, uručiće Nagradu "Miloš Žutić" za 2022. godinu, glumici Branki Katić, za tumačenje uloge Blanš u predstavi "Tramvaj zvani želja", navodi se u saopštenju dostavljenom "Danu", koji potpisuje Nebojša Dugalić, predsjednik Udruženja dramskih umetnika Srbije.

- Ukonkurenciji za nagradu bila su glumačka ostvarenja premijerno izvedena na teritoriji Srbije od 1. jula 2021. do 30. juna 2022. godine. Za nagradu je bilo predloženo petnaest glumačkih ostvarenja, a žiri u sastavu glumci: Branka Petrić (predsjednica), Vesna Čipčić, Dragana Đukić i Miodrag Miki Krstović, odluku je donio jednoglasno - navodi se u saopštenju.

Predstavu "Tramvaj zvani želja" je po djelu Tenesija Vilijamsa režirala Lenka Udovički, u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta, Belefa i Teatra Ulysses. Svečanost će biti upriličena nakon izvođenja predstave koja traje do 22.30 časova.

Nagrada "Miloš Žutić" ustanovljena je 1994. godine, a Branka Katić je 28. po redu laureat. Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, od unikatne diplome na pergamentu, čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa. Dodjelu Nagrade "Miloš Žutić" podržali su Ministarstvo kulture Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:35