Ирена Лагатор Пејовић / -ФОТО: ЦСУЦГ
24/03/2022 u 11:00 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будућност наслијеђа колекције несврстаних

Вечерас у 18 часова у Дворцу Петровића биће отворена изложба Ирене Лагатор Пејовић „Повезани пејзажи”

Самостална изложба Ирене Лагатор Пејовић "Повезани пеjзажи" биће отворена вечерас у 18 часова у Дворцу Петровића. Изложба је резултат сарадње Фондациjе Петровић Његош и Центра савремене умjетности Црне Горе - Лабораториjе колекциjе умjетности несврстаних земаља. Кустоскиња изложбе jе историчарка умjетности Karolina Majewska-Guede. Поставка ће моћи да се погледа до краја априла ове године.

Како стоји на фејсбук страни ЦСУЦГ полазиште изложбе Ирене Лагатор Пејовић је колекциjа Галерије умjетности несврстаних земаља, која је била мjесто усклађених веза између различитих модернизама и модерности. Године 1995. Галерија несврстаних интегрисана jе у ЦСУЦГ.

Поред галеријског простора, поставка изложбе Ирене Лагатор Пејовић биће и опросторена, специфичним интервенциjама у jавном простору у сарадњи са домаћом публиком током три радионице организоване у парку на Крушевцу: у прољеће са кустосима Karolinom Majewskom Gude и Toni Hildebrandt, на љето кроз радионице са Анђелком Бадњар Гоjнић и на jесен са Боjаном Пишкур, а у сарадњи са Лабораториjом колекциjе умjетности несврстаних земаља. Заjедно с умjетницом, публика ће учити, одучавати се, изводити и поново замислити потенциjалну будућност наслиjеђа колекциjе умjетности несврстаних земаља.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:33