Плакат за изложбу М. Делибашић / -ФОТО: ЦСУЦГ
04/10/2022 u 10:05 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Čiji su moji snovi"

Izložba "Čiji su moji snovi" umjetnice Milke Delibašić biće otvorena u "Botaničkoj bašti", galeriјi Centra savremene umјetnosti Crne Gore u utorak, 4. oktobra, u 19 časova. Izložba јe dio projekta "Raskršća slike" koju vode kustoskinje Milena Jokanović (Srbija), Teodora Nikčević (Crna Gora) i Neva Lukić (Hrvatska). Potom u 20 časova počinje razgovor tri kustoskinje sa umjetnicom o samom procesu nastanka izložbe i kustosko-umjetničkoj saradnji.

Milka Delibašić je multimedijalna umjetnica. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, studijski program Grafika. Radi u različitim medijima poput crteža, video instalacije i performansa. Dobitnica јe državne nagrade "Petar Lubarda" (2018).

– Inicijalna ideja projekta "Raskršća slike" je da se izvrne/pervertira uobičajen slučaj u kojem radove više umjetnika kurira jedan, u situaciju u kojoj se više kustosa okuplja oko rada jednog umjetnika. Potencijal ovakvog polazišta leži u tome da se publici ponude različite mogućnosti sagledavanja umjetničkog djela, kao i da se preispitaju moguća značenja i interpretacije koje kustosi u njega mogu "učitati" – zapisale su kustoskinje o projektu.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 07:00