Са концерта / - фото: ПР ЦЕНТАР
18/11/2021 u 13:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чланови црногорског симфонијског оркестра за енергиjу коjу добиjаjу од публике узвраћаjу двоструко

Црногорски симфонијски оркестар одржао је синоћ концерт у Музичком центру Црне Горе, под диригентском палицом Штефана Малцева из Њемачке

Интеракциjа са публиком коjа jе присутна на концерту се не може замиjенити ни на jедан начин, сагласни су чланови Црногорског симфониjског оркестра, коjи за аплауз и енергиjу коjе добиjаjу од публике, узвраћаjу двоструко своjим сjаjним извођењем.

Они су синоћ одржали концерт у Музичком центру Црне Горе, под диригентском палицом Штефана Малцева из Њемачке, а на програму су се нашла дjела Вебера, Моцарта и Бетовена. 

Виолиниста Црногорског симфониjског оркестра и концертмаjстор, Марко Симовић, казао jе да су утисци након концерта сjаjни.

- Jедно ново њемачко тумачење Бетовена и Моцарта. Имали смо пет дана фантастичних проба и прилику да одсвирамо концерт са коjим смо доста задовољни. Малцев посвећуjе велику пажњу детаљима, што у суштини и jесте основна ствар за тумачење њемачке класике. Сви ти детаљи чине невjероватну слику и стварно jе био прецизан у томе и врло инспиративан - рекао jе Симовић.

Казао jе да су чланови оркестра, у току епидемиjе коронавируса, чезнули да се врате на сцену.

- Ми смо имали неке проjекте коjе смо радили са камерама, што jе исто сjаjно jер остављамо у неком дужем периоду траг иза нас, али опет интеракциjа са публиком jе нешто што се ни на коjи начин не може замиjенити - навео jе Симовић.

Присjетио се концерата Црногорског симфониjског оркестра, приjе епидемиjе коронавируса, кад ниjе било празне столице у сали и кад су људи морали да стоjе.

- Надамо се нормализациjи епидемиолошке ситуациjе, да бисмо публици могли да пружимо што више наше енергиjе коjа нам лиjепо узвраћа са своjим аплаузом и доласком на наше концерте - казао jе Симовић. 

Прва флаута у Црногорском симфониjском оркестру, Мариjа Ђурђевић Илић, рекла jе да jе jако задовољна како jе концерт протекао, наводећи да jе са колегама здушно и радосно свирала и уживала у програму.

-Волимо да посматрамо људе коjи улазе у салу и заузимаjу своjа мjеста. Ми се увиjек радуjемо кад видимо да jе пуно људи дошло, да jе велика заинтересованост. На овом концерту jе било баш како ми волимо и уживали смо- казала jе Ђурђевић Илић.

Говорећи о сарадњи са диригентом, Ђурђевић Илић jе рекла да jе Малцев озбиљан диригент коjи зна своj посао.

- Имао jе план рада, из пробе у пробу све jе текло врло глатко, тако да смо jако задовољни - додала jе Ђурђевић Илић.

Виолончелиста Црногорског симфониjског оркестра, Милан Нинковић, казао jе да jе за њега ова седмица била фантастична, уз сjаjног диригента и концерт.

- Имали смо jако интензивне пробе, али смо успjели да остваримо jедан веома добар ниво. Публика jе уживала и ми смо уживали и било jе jако добро- рекао jе Нинковић.

Сматра да jе Малцев невjероватан диригент, jако прецизан и педантан.

-Пуно смо ствари научили од њега. Надамо се будућоj сарадњи са њим - казао jе Нинковић.

Поjаснио jе да су он и његове колеге, због коронавируса, имали доста празног хода "али како се публика враћа у салу, посебан jе осjећаj свирати за њих“.

 - За енергиjу коjу добиjамо од њих, ми успиjевамо да даjемо jош више назад- навео jе Нинковић.

Рекао jе да jе током концерта уживао у извођењу -Ероике“ од Бетовена, коjи му jе, признаjе, омиљени композитор.

Синиша Поповић, коjи jе присуствовао концерту, рекао jе да редовно посjећуjе концерте Црногорског симфониjског оркестра.

- Увиjек са концерата изађем лиjепо и добро расположен. За то вриjеме, док сам на концерту, не мислим на ништа друго. Само сам у музици. То jе оно што вас на неки начин држи и кад изађете из ове сале.  Изненадило ме извођење Вебера, врло jе интересантно звучало, али Бетовенова Симфониjа бр. 3 jе била врло моћна - рекао jе Поповић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:15