Зорана Краљ / -фото: Д. Миљанић/ ЦНП
15/01/2022 u 19:03 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦНП: Oмикрон "искројио" јануарски репертоар

Код нас је епидемиолошка ситуација доста стабилна, али свакако да смо имали у плану већи број програма. Међутим, морали смо да одустанемо од тога и да креирамо репертоар који је сада реалан са оним екипама и оним глумцима који могу тренутно да играју, казала је пи-ар ЦНП Зорана Краљ

Јануарски репертоар Црногорског народног позоришта је нормалан за околности које су условљене убрзаним ширењем омикрона - новог соја корона вируса, казала је пи-ар Црногорског народног позоришта Зорана Краљ.

– Код нас је епидемиолошка ситуација опет доста стабилна, али свакако да смо имали у плану већи број програма. Међутим, морали смо да одустанемо од тога и да креирамо репертоар који је сада реалан са оним екипама и оним глумцима који могу тренутно да играју – казала је она.

Како се нису мијењале мјере које се односе на позоришта, биоскопе и сличне институције културе, за улазак у ЦНП потребно је као и до сада имати један од четири документа - валидни брзи антигенски или PCR тест, доказ о вакцинацији или о преболовном ковиду - 19.

У ЦНП-у се стриктно води рачуна да свако ко уђе у национални театар посједује један од ова четири документа, а о томе брине служба коју је управа театра формирала када су ове мјере ступиле на снагу почетком септембра.

– Процедура функционише доста брзо, не стварају се гужве, гледаоци су дисципиновани и добро обавијештени о документима који су потребни да се уђе у позориште – нагласила је Краљ.

Још двије представе

До краја мјесеца поклоници позоришта на сценама ЦНП-а имају прилику да виде још двије представе из најновије продукције националног театра. Заказане су двије изведбе Мрожекових "Полицајаца" које је режирао Александар Јовановић. Извођења комада у којем играју Срђан Граховац, Александар Гавранић, Деjан Иванић, Радмила Божовић и Давор Драгоjевић, заказана су за 25. и 26. јануар на Сцени "Студио". Публика ће имати прилику да види комад "Блади Мун" Ане Ђорђевић, чија су извођења најављена за 28. и 31. јануар на Великој сцени позоришта. У комаду који је премијеру доживио на самом крају 2021. играју Сања Вуjисић, Никола Перишић, Кристина Стевовић Обрадовић, Александар Гавранић, Филип Ђуретић, Маша Божовић, Стеван Вуковић и Бранка Оташевић.

До краја јануара неће почети рад на новим представама, а томе шта ће се премијерно видјети до краја сезоне одлучиће се на сједници Савјета ЦНП-а на којој треба да се усвоји репертоарски план за 2022. године.

До тада, Црногорско народно позориште ће 22. јануара отворити врата љубитељима театра комадом "Шћери моја" коју је по тексту Маје Тодоровић режирала Ана Вукотић.

У популарној и награђиваној драми, у којој насловне улоге играју првак ЦНП-а Мирко Влаховић и Вања Јовићевић, који играју стварне историјске личности, књаза Николу Петровића и Књегињу Зорку, проблематизује се питање положаjа жене и односа према женском дjетету.

image

ЦНП, фото: Википедија

-ЦНП, фото: Википедија

Првог дана фебруара у ЦНП-у гостује Краљевско позориште "Зетски дом" представом "Ко се боји Вирџиније Вулф" Едварда Олбија у режији Паола Мађелија.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:30